TIEL – De deelnemers van Flipje op wielen aan de avondvierdaagse van de wijkvereniging Passewaaij hebben een week van ongekend plezier achter de rug. Het waren prachtige tochten bij uitermate gunstige weersomstandigheden met routes waarop veel te beleven en te zien was.

Elke avond werd vertrokken vanaf de locatie aan het Koerierspad in Passewaaij, waarbij de deelnemers zich aanpasten aan de snelheid van de wandelaars. Het dagelijkse traject had een lengte van circa 10 kilometer. Hier en daar was voor de scootmobielrijders uit verkeerstechnisch oogpunt een kleine aanpassing noodzakelijk, maar die problemen werden vlekkeloos opgelost.

De organisatie legde veel eer in met de toelating, maar ook met de verzorging en begeleiding. Bovendien zorgde zij voor een feestelijke intocht met muzikale ondersteuning van twee bands. Die bestond uit de pittige klanken van de BBK-formatie en de vrolijke inbreng van dweilorkest de Eigenheimers. In het winkelcentrum van Passewaaij wachtte een grote schare fans de deelnemers op, veelal met bloemen. De uitreiking van de medailles vormde daarbij een aparte happening.

Flipje op wielen vervolgt haar programma met nog vier toertochten. De data daarvan zijn 20 juni, 18 juli, 22 augustus en 19 september. Alle bijzonderheden zijn altijd te vinden om de website www.flipjeopwielen.nl en in de plaatselijke bladen.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij foto’s:
• De deelnemers van Flipje op wielen op route tijdens de avondvierdaagse in Passewaaij.
• Prachtig samenvallend beeld van wandelaars en scootmobielrijders op Ophemertsedijk bij het passeren van de brug over het kanaal.
• Tijdens de vierdaagse liep het parcours soms ook langs oude delen van Tiel, zoals hier het Badhuisplein.
• Het passeren van de spoorwegovergang in Wadenoijen vormt een markant en kleurrijk punt in de tocht.
• De deelnemers van Flipje op wielen zijn trots op de behaalde medaille en verkeren in feestelijke stemming.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG