TIEL – De toertocht van Flipje op wielen in de richting Ophemert was er eentje met prachtige vergezichten vanaf de dijk op de rivier de Waal. De route leidde de deelnemers verder door het karakteristieke dorp zelf en via Wadenoijen terug naar Tiel.

Bij deze tweede tocht van het seizoen was verzorgingscentrum De Vier Gravinnen start- en aankomstplaats. Hier kon de organisatie een enthousiaste groep begroeten, maar ook een aantal belangstellenden. Daarbij bleek dat er ook misverstanden bestaan. Zo kent Flipje op wielen geen lidmaatschapseis. Integendeel, scootmobielbezitters kunnen zonder verplichtingen aansluiten en deelnemen aan de toertochten. Er is alleen een bijdrage verschuldigd om de onkosten te dekken. De uitgezette trajecten brengen de mooiste Betuwse landschappen in beeld. Bij deze tweede toertocht was er een pauze in het fraaie centrum Huis van Ophemert.

De data van de volgende toertochten zijn 18 juli, 22 augustus en 19 september. Er wordt altijd om 13 uur vertrokken vanaf een nader te bepalen plaats. De kosten zijn vijf euro per persoon. Er wordt nog gekeken naar een uitstapje buiten de regio. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan steeds op de website www.flipjeopwielen.nl

De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij foto’s:
• De Vier Gravinnen vormde start- en aankomstplaats van de succesvolle toertocht van Flipje op wielen.
• Op de Waalbandijk naar Ophemert genoten de scootmobielrijders van prachtige vergezichten.
• Huis van Ophemert was de plaats voor een aangename tussenstop.
• In Ophemert waren karakteristieke en authentieke huizen te bewonderen.
• Landschappelijk schoon met nieuwsgierige dieren gaven extra kijkplezier.
• Langs het Inundatiekanaal in Tiel leidde de route van Flipje op wielen naar het eindpunt.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG