TIEL – De toertocht van Flipje op wielen naar Apeldoorn met een bezoek aan het natuurpark Berg en Bos heeft in meerdere opzichten een bijzondere karakter gekregen. Niet alleen door het programma, maar ook door de deelname. De scootmobielclub boekte namelijk een nieuw record met liefst 22 inschrijvingen.

De onverwacht grote belangstelling vroeg om uitgebreide organisatorische voorzorgen. Het vervoer naar Apeldoorn gebeurde met een bus voor de deelnemers en een vrachtauto voor de scootmobielen. Op Berg en Bos was een speciale route uitgezet voor Flipje op wielen langs de mooiste delen van het park. Op het evenemententerrein stond een lunch klaar voor de rijders en begeleiding.

Mede door de gunstige weersomstandigheden ontstond een onvergetelijke dag voor de berijders van de scootmobielen. Langs de route waren op tal van plaatsen waarderende reacties waar te nemen. Zowel op de heen- als terugreis speelde verkeersproblemen als gevolg van files een rol, maar het beïnvloedde op geen enkele manier de stemming. De Zorgomroep Rivierenland maakte opnames van dit bijzondere uitje buiten de regio.

In de serie toertochten staat die van woensdag 19 september als laatste op de kalender. Wie mee wil gaan dient dat te laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. De exacte vertrektijd wordt nog nader bekend gemaakt. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan steeds op de website www.flipjeopwielen.nl

Bij foto’s:
• Bij vertrek vanaf het zwembad in Tiel worden scootmobielen en fietsen in een aparte vrachtauto geladen. Deelnemers gaan met een touringcar.
• De langgerekte stoet van Flipje op wielen is hier op weg naar het evenemententerrein van Berg en Bos.
• De trip naar Apeldoorn levert prachtige natuurplaatjes op met een toerrit door de bossen.
• Soms is het even hobbelen, dan weer een vlak gedeelte, maar vooral de omgeving spreekt tot de verbeelding. Hier is het even verzamelen voor de start van de tocht.
• Een echt uitje met een complete lunch in Berg en Bos. De deelnemers zijn er helemaal blij mee.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG