TIEL – Flipje op wielen start het seizoen met een cursus voor berijders van scootmobielen. Deze rijvaardigheidstoets vindt plaats op vrijdag 12 april in de mobiliteitstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan, aanvang 13 uur.

De cursus gebeurt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, de gemeente Tiel Leefbaarheid Wijk en Dorp, Medipoint en SZR ergotherapie. De deelnemers doen niet alleen extra ervaring op, maar krijgen ook een belangrijk stuk voorlichting. Bovendien wordt ook nog een stadsrit gehouden en is een technische controle van de scootmobielen mogelijk.

De deelname is geheel gratis. Inschrijven (wel voor 5 april) kan bij Jan de Wild, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 0344-617780.

De data voor de toertochten zijn ook bekend. Deze zijn op de woensdagen 22 mei, 19 juni, 24 juli, 21 augustus (uitgaansdag), 18 september en 16 oktober. De laatste toertocht (herfst) vindt alleen plaats bij gunstige weeromstandigheden. De tocht van 21 augustus is een trip naar een locatie buiten de regio met aangepast vervoer.