TIEL – Tijdens de jaarlijkse avondvierdaagse van de wijkvereniging Passewaaij zijn de deelnemers van Flipje op wielen op grootse wijze onthaald. De berijders van scootmobielen gingen de muzikanten vooraf met een route door het winkelcentrum naar de feesttent. Hier werden deelnemers door een enthousiaste menigte begroet.

In vergelijking met vorig jaar noteerde Flipje op wielen een verdubbeling van het aantal deelnemers. De organisatie zorgde voor interessante trajecten gedurende de vier avonden. Die liepen enerzijds tot in Ophemert, anderzijds naar historische delen in Tiel zoals het Badhuisplein en Sterrebos. Meerdere keren werd de nodige stuurmanskunst gevraagd, zoals bij de slingerbrug over de gracht tussen het Kalverbos en de Prinses Beatrixlaan. Bovendien gebeurde dat met aangepaste snelheid, dus in het tempo van de wandelaars.

De waardering voor de inpassing van Flipje op wielen was groot. Langs de route klonk menigmaal spontaan applaus, terwijl de wandelaars ook wel spontaan meeliepen. Daardoor ontstond een mooie mix en wederzijds respect. Iedere avond werd een afstand afgelegd van tien kilometer. Tijdens de huldiging op de laatste avond kwamen alle deelnemers in het bezit van de begeerde medaille. De bloemen van fans en bekenden gaven aan het slot een kleurrijk tintje.

Bij Flipje op wielen staan er nu nog een aantal toertochten op het programma, waarvan zelfs eentje buiten de regio. Deze zijn op de woensdagen 19 juni (vertrek 13 uur in verkeerstuin Vrijthof), 24 juli, 21 augustus (uitgaansdag), 18 september en 16 oktober. De laatste toertocht (herfst) vindt alleen plaats bij gunstige weeromstandigheden. De tocht van 21 augustus is een trip naar een locatie buiten de regio met aangepast vervoer. Alle bijzonderheden zijn altijd te vinden om de website www.flipjeopwielen.nl en in de plaatselijke bladen.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij foto’s:
• De scootmobielbezitters van Flipje op wielen voelen zich helemaal thuis tussen de wandelaars van de avondvierdaagse in Passewaaij.
• Bij de start neemt de stoet een centrale plaats in, maar de samenhang met de wandelaars is groot.
• Prachtig beeld tijdens de avondvierdaagse met de bomenrij als decor.
• De ’gouden’ brug over de Tielse stadsgracht vraagt inzicht en een stukje laveren van de scootmobielberijders.
• Indrukwekkende binnenkomst van Flipje op wielen met een muzikale hulde en applaus van een spontaan publiek.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG