TIEL – Bij Flipje op wielen heeft het spreekwoord ’driemaal is scheepsrecht’ een letterlijke betekenis gekregen. De tweemaal uitgestelde toertocht naar de omgeving van Geldermalsen kon eindelijk doorgaan. Vanaf de verkeerstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan in Tiel vertrok een bont gezelschap met scootmobielen.

Deze keer werkten de weergoden mee, kon regenkleding vrijwel geheel achterwege blijven en was het volop genieten van de mooie landschappelijke plaatjes. De stoet trok veel bekijks, zeker in de winkelstraten van Geldermalsen. In het centrum van deze plaats werd ook een tussenpauze gehouden om even bij te praten. Op de terugweg werd nog gestopt bij de kersenkraam in Wadenoijen.

De data voor de volgende toertochten zijn op de woensdagen 21 augustus (uitgaansdag naar Overloon), 18 september en 16 oktober. De laatste toertocht (herfst) vindt alleen plaats bij gunstige weeromstandigheden.
Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. De kosten zijn vijf euro per persoon, met uitzondering van 21 augustus tijdens de uitgaansdag. Vertrekplaats en vertrektijd worden ruimschoots tevoren bekend gemaakt. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan ook steeds op de website www.flipjeopwielen.nl

De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij foto’s:
• Flipje op wielen trekt in het winkelcentrum van Geldermalsen veel bekijks.
• Bij de oversteekplaatsen wordt altijd voor de nodige beveiliging gezorgd voor de scootmobielberijders.
• Een mooi plaatje in een lommerrijke omgeving. De deelnemers aan de toertocht van Flipje op wielen genieten volop.
• Op weg naar huis even aansteken bij de kersenkraam. De uitnodiging hier is wel duidelijk.
• Volop drukte en overleg bij de start van de toertocht in de verkeerstuin van Vrijthof.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG