TIEL – Het uitstapje van Flipje op wielen naar Overloon is een doorslaand succes geworden. In de omgeving van de Brabantse plaats was het met een korte en langere toertocht volop genieten van de fraaie bossen en bloeiende heide. De ritten werden afgewisseld met een uitgebreide lunch bij Pannenkoekenhuis Museumzicht. Een stralend zonnetje begeleidde de deelnemers tijdens de tochten door de natuurgebieden.

Alvorens in Overloon te arriveren waren zorgvuldige maatregelen getroffen voor het vervoer. In dit geval de deelnemers met een bus, de scootmobielen met een vrachtauto. Met het in- en uitladen was echter wel de nodige tijd gemoeid. Eerdere jaren waren de tochten buiten de regio een groot succes. De trip naar Overloon maakte daarop geen uitzondering.

De parkeerplaats bij de sporthal Westroijen vormde deze keer de vertrek- en aankomstplaats. In Overloon kon in de omgeving van het oorlogsmuseum worden uitgeladen en opgesteld. De route in de ochtend leidde door een lommerrijke omgeving en bij terugkomst door het centrum van Overloon. In de middag stond de bloeiende heide centraal in het programma. Het traject bood daarnaast uitzicht op een aantal bezienswaardigheden en in de landelijke sfeer.

De stoet van Flipje op wielen genoot veel bekijks. Tal van Brabanders bleven even stil staan langs de kant om te applaudisseren, zelfs om spontaan te juichen. Onderweg regende het spontane begroetingen van passerende fietsers. In een aantal gevallen reden belangstellenden mee om te informeren. Kortom, Overloon begroette Flipje op wielen met respect en vooral spontaan.

De data voor de volgende toertochten zijn op de woensdagen 18 september en 16 oktober. De laatste toertocht (herfst) vindt alleen plaats bij gunstige weeromstandigheden. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. De kosten zijn vijf euro per persoon. Vertrekplaats en vertrektijd worden ruimschoots tevoren bekend gemaakt. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan ook steeds op de website www.flipjeopwielen.nl

De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij foto’s:
• De groep van Flipje op wielen op het plein bij het oorlogsmuseum in Overloon.
• De scootmobielen rijden langs de bloeiende heide. Het is volop genieten van natuurschoon.
• Klaar voor vertrek na het uitladen in Overloon.
• Als een kleurrijk lint rijdt het gezelschap door de prachtige bosschages.
• Na een prachtige tocht door de omgeving van Overloon keert de groep weer terug in de Brabantse plaats.
• Op de parkeerplaats van de sporthal Westroijen in Tiel is het een drukte van belang bij het in- en uitladen van de scootmobielen en fietsen.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG