TIEL – De vierde toertocht van Flipje op wielen was er eentje van ongekende schoonheid. De deelnemers raakten niet uitgepraat over de schitterende Betuwse landschappen en de rijke aanblik van verschillende dieren. De thuisblijvers kregen in alle opzichten ongelijk, mede door de gunstige weersomstandigheden.

Het traject leidde over de binnenwegen naar Kerk-Avezaath, Buren en Zoelen en vervolgens terug naar Tiel. Op het oog simpel, maar met de doordachte routekeuze van bijzondere makelij. Alsof de stoet van Flipje op wielen verwacht werd lagen de weilanden en boerenbedrijven er ’’als een plaatje’’ bij. Tal van dieren keken belangstellend op bij het passeren van de lange rij scootmobielen.

Bij de Hofhouding in Buren werd een tussenstop gehouden om even te genieten van de historische omgeving en de koffie. Onderweg werden de deelnemers overal spontaan begroet en menig automobilist vond het amusant om even te claxonneren.

Op woensdag 16 oktober staat de laatste toertocht (herfst) op de kalender. Deze vindt alleen doorgang bij gunstige weersomstandigheden. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. De kosten zijn vijf euro per persoon. Wel verzoekt de organisatie dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg. Bijzonderheden worden tijdig bekend gemaakt op websites en lokale media.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie (ook meerdere foto’s) staat steeds op de website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s)

Bij foto’s:
• Bij Kerk-Avezaath trekt deze bijzondere kudde koeien even de aandacht van de scootmobielclub.
• Typisch Betuws tafereel met een historische boerderij langs de dijk.
• Flipje op wielen passeert hier een opvallende en voor iedereen zichtbare bloemenpracht die geheel aan de straatzijde is geplaatst.
• De stoet rijdt langs de monumentale panden van Buren het pittoreske plaatsje binnen.
• Even pauze onderweg om overleg te plegen. Het kan soms nodig zijn als je met elkaar op pad bent.
• Vrijwel geheel verscholen achter het natuurschoon wordt over de binnenwegen door een prachtig gebied gereden tussen Kerk-Avezaath en Buren.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG