TIEL – Flipje op wielen heeft veel eer ingelegd bij de hervatting van de toertochten. Na een stilstand van een kleine twee jaar trok weer een bonte stoet van scootmobielen met hun berijders door het Betuwse landschap. Blijde gezichten en een uitgelaten stemming kenmerkten de sfeer in de verrassend grote groep.

De tocht van 22 kilometer leidde door de omgeving van Ommeren. De karavaan deed daarbij voor een tussenstop Appelcafé Natuurlijk Gruun aan. Onderweg was er veel bewondering voor het initiatief, werd er uitbundig gezwaaid en ontstond ook nog bijna een samenvoeging met een eveneens op pad zijnde bromfietsclub. Toerleider Hans Mulders was weer helemaal in zijn element, maar kon nog niet zeggen of er dit jaar een vervolg inzit. Dat heeft alles te maken met de weersomstandigheden.

Zeker is wel dat Flipje voor 2022 weer een volledig programma hoopt samen te stellen van meerdere tochten. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. De kosten zijn vijf euro per persoon.

De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden of meer informatie nodig heeft kan via onderstaande adressen contact opnemen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan steeds op de website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s)

Bij foto’s:
• Drukte van scootmobielen voor de tocht van Flipje op wielen op de parkeerplaats van hotel Van de Valk. Toerleider Hans Mulders (midden) probeert alles in goede banen te leiden.
• Mooi landelijk plaatje met de groep van Flipje op wielen langs de nieuwsgierige schapen.
• De scootmobielen passeren hier de spoorlijn in de route naar Ommeren.
• Prachtig in het gelid verlaten de deelnemers aan de tocht van Flipje op wielen de pauzeplaats van Natuurlijk Gruun.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG