Nieuwe toertocht op woensdag 21 juni

TIEL – De deelname van Flipje op wielen aan de avondvierdaagse van de wijkvereniging Passewaaij is een doorslaggevend succes geworden. De deelnemers waren razend enthousiast. Het evenement beleefde een apotheose in het winkelcentrum met een grootse huldiging en de uitreiking van de medailles.

De berijders van de scootmobielen pasten zich uitstekend aan. Hierbij ging het vooral om de snelheid, om precies te zijn het wandeltempo. Op een dagelijks traject van tien kilometer lukte dat vrijwel in alle omstandigheden. Wel moest af en toe een kleine omweg worden genomen vanwege de ongunstige ondergrond op sommige delen van de route.

Op de eerste avond trotseerden de deelnemers een aantal fikse regenbuien, maar in het restant van de week verbeterden de omstandigheden zich aanzienlijk. De organisatie overtrof zichzelf met een adequate beveiliging op het parcours en correcte aanwijzingen.

Flipje op wielen vervolgt het programma op woensdag 21 juni met de tweede toertocht van het seizoen. Deze gaat over een lengte van 22 kilometer in de richting Ommeren en vervolgens terug naar Tiel. Er wordt om 13 uur vertrokken vanaf de parkeerplaats bij hotel Van der Valk aan de Laan van Westroijen 10 in Tiel. De kosten zijn drie euro per persoon.

De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

De data van de volgende 19 juli, 23 augustus en 20 september. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) zijn te vinden op de website www.flipjeopwielen.nl

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij foto:

  • De scootmobielrijders van Flipje op wielen vormen een bezienswaardige groep tussen de wandelaars van de avondvierdaagse in Passewaaij.
  • Het is voor de deelnemers op de scootmobielen een aparte belevenis om door de vrij nieuwe wijken te rijden. Gelegenheid voor een groepsfoto bij een passage op een brug bij de Ruisvoorn.
  • In een keurige formatie gaan de scootmobielrijders dor het winkelcentrum Passewaaij tijdens de avondvierdaagse.
  • Bij het wijkcentrum is iedere avond het vertrek. Hier wordt een ode gebracht aan de voortreffelijke organisatie.
  • De binnenkomst met muzikale omlijsting vormt een happening apart, evenals de traktaties.
  • Bij het winkelcentrum is aan het slot een complete mensenmassa voor een spontane begroeting.
  • Voor Flipje op wielen is de stemming opperbest, dus kan er even gejuicht worden.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG