TIEL – De tweede toertocht van Flipje op wielen droeg een bijzonder karakter. Dat had te maken met het opnemen van de activiteiten door een cameraploeg van SamenWel!, het online platform over gezond leven in het rivierenland. De beelden zijn in een samenvatting binnenkort op de website www.samenwel.nl te zien.

Flipje op wielen begroette bij de tocht in en rond Ommeren een behoorlijk aantal deelnemers. De stichting ziet het aantal wel gestadig groeien, maar probeert nadrukkelijk meer mensen met een scootmobiel te bereiken om deze ’’uitjes’’ mee te maken. De komst van SamenWel! was aanleiding om een passend ingangskanaal te vinden voor aanmoediging daartoe.

Het makkelijk toegankelijke platform propageert gezond leven met onderwerpen als gevarieerd eten, voldoende bewegen en lekker ontspannen. Via leuke filmpjes ziet de bezoeker sociale activiteiten op dit gebied. Het platform geeft ook een overzicht van het aanbod in de buurt. ’’Het doel is mensen enthousiast maken om mee te doen’’, zo staat op de website te lezen.

De tocht ging deze keer over een lengte van 22 kilometer in de richting Ommeren en vervolgens terug naar Tiel. Hierbij maakten de deelnemers kennis met veel en mooi landschappelijk schoon en talrijke nieuwgierige dieren. Onderweg waren er spontane begroetingen met voorbij rijdende fietsers en geïnteresseerde kijkers.

De data van de volgende toertochten zijn 23 augustus en 20 september. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan op de website www.flipjeopwielen.nl Er wordt om 13 uur vertrokken vanaf nog nader aan te kondigen parkeerplaatsen. De kosten zijn drie euro per persoon.

De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spontane reactie van een deelneemster:
Om één uur vertrokken bij Van der Valk. We maakten de uitgestelde tocht, die eerder was afgelast vanwege de enorme warmte. Nu was het prachtig weer. We werden bij Van der Valk verrast door een cameraploeg die opnamen maakten voor SamenWel!. Dat was heel erg leuk. Zo gingen de begeleiders en en de scootmobiel bestuurders op de film. 

Op weg naar Ommeren ging de cameraploeg ook mee om ons te filmen. Op een parkeerplaats werd gestopt en een interview met Kees Versteeg opgenomen. Ondertussen veranderde het weer al een beetje, maar we kwamen nog wel droog aan bij de appelboerderij. Op de plaats van bestemming barstte echter een plensbui los terwijl we van de koffie met gebak zaten te genieten. Het bleef bij een enkele bui. Zodoende konden we weer droog de tocht vervolgen naar Van der Valk in Tiel. Daar kwamen we allemaal tegelijk aan. Meestal zijn we de helft onderweg al verloren, die richting huiswaarts gaat, maar samen uit en samen thuis is veel gezelliger.

Wil graag de vrijwilligers bedanken voor de mooie begeleiding. Graag tot de volgende keer.
Hieke van Cuijlenburg

  • Bij foto’s:
    De deelnemers aan de toertocht van Flipje op wielen worden bij de start verrast door de cameraploeg van SamenWel!
  • Bij het maken van de film horen ook close-up beelden, dus beweegt de cameraman zich in de kleine massa van scootmobielrijders.
  • De groep van Flipje op wielen is hier op weg naar de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.
    Onderweg is er een nieuwe stop om te filmen. Hier vertelt deelnemer Kees Versteeg aan een verslaggeefster over het plezier van de toertochten met de groep als decor.
  • Deel drie van de etappe betreft het verlaten van de parkeerplaats en het beëindigen van de interviews tijdens de opnamen.
  • Op weg naar Ommeren vooraf gegaan door de camerawagen van SamenWel!

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG

Bekijk video