Toertocht naar Garderen op 20 september

TIEL – Flipje op wielen zorgt voor een noviteit met een toertocht ’’buitenshuis’’ op woensdag 20 september. Het is de eerste trip met een parcours buiten de Betuwe. Organisatorisch een omvangrijke klus vanwege de logistieke omstandigheden. Het uitje kent de zandsculpturen in Garderen als bestemming.

Al geruime tijd leefde de gedachte dat een toertocht – gekoppeld aan bezienswaardigheden – een mooi aanbod zou zijn in het programma. Flipje op wielen is nu zover dat het financieel en vervoer technisch mogelijk wordt. De scootmobielen gaan per vrachtwagen naar de omgeving Garderen, de deelnemers rijden per bus mee. De bedoeling is om ter plaatse een kort toertraject te koppelen aan een bezoek van de zandsculpturen.

Deze bijzondere tocht is de vierde en laatste van het zomerseizoen. De kosten van deelname bedragen 30 euro per persoon. Dit is inclusief vervoer naar Garderen, de entree van de zandsculpturen en een lunchpakket. Indien iemand zelf de lunch wil regelen vanwege een dieet dan zijn de kosten 23.50 euro. Op de dag zelf is het vertrek om 9.00 uur op de Waalkade, de terugkomst staat om 17.00 uur gepland op dezelfde locatie.

Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg. De organisatie heeft wel een afbakening gemaakt. Bij minder dan tien aanmeldingen gaat de tocht niet door, bij meer dan vijf-en-twintig aanmeldingen (maximum) geldt de volgorde van binnenkomst. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan op de website www.flipjeopwielen.nl

Wie mee wil gaan kan dat uiterlijk tot en met 6 september laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recent maakten de deelnemers van Flipje op wielen nog een prachtige toertocht naar de omgeving van Ochten met een tussenstop aan de Waaldijk. Mede door de gunstige weersomstandigheden was er onderweg veel bekijks en waardering van bewoners langs de route. Ook waren er meerdere enthousiaste filmers. Een treffende reportage van Flipje op wielen valt binnenkort te zien op de gloednieuwe website www.samenwel.nl een samenwerkingsorgaan van de Tielse bibliotheek, de GGD en ziekenhuis Rivierenland.

Bij foto’s:

  • De deelnemers aan de toertocht van Flipje op wielen staan klaar voor vertrek.
  • De kerk van IJzendoorn vormt het decor voor een stoet scootmobielen op de Waaldijk.
  • De omgeving van de rivier de Waal levert ook een landschappelijk beeld op tijdens de terugtocht naar Tiel.