TIEL – Het uitje van Flipje op wielen naar de zandsculpturen in Garderen is een doorslaggevend succes geworden. Mede door de onverwacht gunstige weersomstandigheden werd deze toertocht ’’buitenshuis’’ een gebeurtenis met volop genieten van prachtige natuur en kunstzinnige objecten. De organisatie zorgde daarmede voor een noviteit, want niet eerder lag het parcours buiten de Betuwe.

Organisatorisch was het een omvangrijke klus vanwege de logistieke omstandigheden. De scootmobielen gingen per vrachtwagen van Mol Cargo naar de omgeving Garderen, de deelnemers gelijktijdig per bus met Van Vlastuin Tours. Een traject ter plaatse van rond de tien kilometer leidde langs imponerende landerijen en door de bossen alvorens te arriveren bij de zandsculpturen. Alle deelnemers toonde zich verrast. Mede door de speciale hesjes was het gezelschap goed herkenbaar, maar ook opvallend. Menige bewoner kwam even kijken naar de voorbij trekkende stoet.

Bij de zandsculpturen was er ruimschoots gelegenheid om de creatieve werkstukken te bewonderen. Alsof het zo hoorde was ook Flipje in ’’hoogst eigen persoon’’ aanwezig in het park. Naast de sculpturen was er in Garderen ook nog een beeldentuin om te bekijken, alsmede tal van aparte snuisterijen.

De trip naar Garderen vormde de afsluiting van het toerseizoen. De tocht werd mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden Gehandicaptenraad Tiel, de stichting A-Wareness, Invedra vloertechniek bv en de stichting Oud Burger Mannen en Vrouwenhuis. De deelnemers zelf droegen bij in de kosten voor de entree en de lunch. Geheel voldaan keerde het gezelschap in de late namiddag terug op de Waalkade in Tiel, waar eerder op de dag in de vroege ochtenduren was vertrokken.

Wie meer wil weten over de toertochten of andere activiteiten van Flipje op wielen kan contact opnemen met onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan op de website www.flipjeopwielen.nl

Bij foto’s:

  • Getooid in kleurrijke hesjes wachten de deelnemers van Flipje op wielen voor het inladen van de scootmobielen.
  • De scootmobielen gaan de vrachtwagen in voor de eerste trip buitenshuis ofwel Garderen.
  • De groep van Flipje op wielen met begeleiders arriveert in vrolijke stemming op een parkeerplaats om de toertocht te beginnen.
  • Als een gesloten peloton rijdt het gezelschap door het weidse landschap.
  • De bossen rond Garderen vormen een prachtig decor met de scootmobielen als middelpunt.
  • Het binnenrijden van Garderen, op weg naar de zandsculpturen.
  • Een deelnemer bekijkt met bewonderende blik naar ’’Flipje in zand’’.
  • De groep verlaat het terrein van de zandsculpturen, daarna is het wachten voor inladen en de reis naar huis.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG