TIEL – Flipje op wielen begint het nieuwe seizoen traditioneel met een scootmobielcursus op vrijdag 20 april in de mobiliteitstuin van Vrijthof. Het gaat daarbij vooral om testen van de rijvaardigheid en oplossen van problemen. In de opzet streeft de organisatie naar de inbreng van actuele situaties in het verkeer.

Secretaris Jan Wissink zegt: ’’Wij willen heel graag mensen bereiken die zich niet helemaal vertrouwen met de scootmobiel. Dus nieuwe gebruikers’’. Flipje op wielen heeft daarvoor via de wmo een flyer kunnen versturen. Natuurlijk zijn ook de meer ervaren rijders welkom om kennis bij te spijkeren.

De cursus is gratis en wordt mede verzorgd door Veilig Verkeer Nederland. Ondersteuning kwam er daarnaast van SZR. Gemeente Tiel en Regio Rivierenland zorgden voor een financiële bijdrage. Op vrijdag 20 april is de verkeerstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan de plaats van handeling. Het programma duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Inschrijven kan tot 13 april bij J. de Wild, telefoon 0344-617780 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De nieuwe toertochten zijn op de woensdagen 23 mei, 20 juni, 18 juli, 22 augustus en 19 september. Evenals vorig jaar zit er ook weer een tocht buiten Tiel in het programma opgesloten. Dit vraagt een omvangrijke logistieke organisatie. Het vervoer naar de startplaats gebeurt met een bus en speciale vrachtauto voor de scootmobielen. Afgelopen seizoen brachten de deelnemers daarbij een bezoek aan de zandsculpturen in Garderen. De overige vier tochten beginnen steeds om 13.00 uur vanaf een nader aan te kondigen startplaats in Tiel. De lengte van de trajecten ligt rond de 22 kilometer, de kosten zijn 5.00 euro per persoon. Voorwaarde is wel dat de scootmobiel technisch in orde is en een snelheid kent van minimaal 10 kilometer per uur.

Wie meer wil weten over de toertochten of andere activiteiten van Flipje op wielen kan contact opnemen met onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan op de website www.flipjeopwielen.nl

Bij foto:

  • Aandachtig luisteren de bezitters van een scootmobiel naar de uitleg door een deskundige van Veilig Verkeer. Vooral naar de tips over ’’moeilijke verkeerssituaties’’ en het anticiperen daarop.

FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG

DSC02829