TIEL – De scootmobielcursus van Flipje op wielen in de mobiliteitstuin van Vrijthof is in meerdere opzichten aangeslagen. Zo konden nieuwe kandidaten bij stralende weersomstandigheden hun rijvaardigheid testen en meer ervaren rijders netelige problemen onder de loep nemen. Hierbij kregen zij deskundige begeleiding.

Voorzitter Jan de Wild kon een behoorlijke groep geïnteresseerden welkom heten. Flipje op wielen wil echter stappen vooruit maken. Secretaris-penningmeester Jan Wissink daarover: ’’Dus mensen bereiken die zich niet helemaal vertrouwen met de scootmobiel. Nieuwe gebruikers om heel precies te zijn’’. De organisatie moedigt iedereen aan om ook deel te nemen aan de toertochten in de zomermaanden.

Een instructeur van Veilig Verkeer behandelde vooraf een flink aantal actuele situaties in het verkeer. De aandachtig luisterende bestuurders van scootmobielen kregen daarover uitleg en namen actief deel aan de discussie door een vraag- en antwoordspel. Vervolgens konden in de verkeerstuin meerdere rijproeven worden gedaan. Dat gebeurde in ontspannen sfeer, maar wel met grote animo. Hierdoor kreeg de cursus een waardevolle betekenis.

De nieuwe toertochten zijn op de woensdagen 23 mei, 20 juni, 18 juli, 22 augustus en 19 september. Evenals vorig jaar zit er ook weer een tocht buiten Tiel in het programma opgesloten. Dit vraagt een omvangrijke logistieke organisatie. Het vervoer naar de startplaats gebeurt met een bus en speciale vrachtauto voor de scootmobielen. De overige vier tochten beginnen steeds om 13.00 uur vanaf een nader aan te kondigen startplaats in Tiel. De lengte van de trajecten ligt rond de 22 kilometer, de kosten zijn 5.00 euro per persoon. Voorwaarde is wel dat de scootmobiel technisch in orde is en een snelheid kent van minimaal 10 kilometer per uur.

Wie meer wil weten over de toertochten of andere activiteiten van Flipje op wielen kan contact opnemen met onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan op de website www.flipjeopwielen.nl

Bij foto’s:

  • De bezitters van een scootmobiel volgen met grote interesse de uitleg door een deskundige van Veilig Verkeer. Daarbij konden zij anticiperen op in beeld gebrachte ’’moeilijke’’ verkeerssituaties.
  • Voor de scootmobielcursus van Flipje op wielen bestond deze keer groeiende belangstelling, hetgeen zich vertaalde in een leerzaam vragenspel.
  • In de verkeerstuin van Vrijthof was het voor de meeste deelnemers manoeuvreren en nog eens manoeuvreren om de pionnen in het traject te mijden.
  • Na afloop maakte de gehele groep van cursisten ook nog een korte toertocht door een gedeelte van Tiel om het geleerde in de praktijk te brengen.

    FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG