TIEL – Binnenkort zijn de activiteiten van Flipje op wielen te bewonderen in het tv-programma Gelderland Helpt, dat wordt uitgezonden door de gelijknamige omroep. Een cameraploeg heeft daartoe in de verkeerstuin van Vrijthof uitvoerig opnamen gemaakt. De juiste uitzenddatum moet nog bekend worden gemaakt. Op de website van Omroep Gelderland kunnen belangstellenden op voorhand een kijkje nemen.

Tijdens de opnamen zijn door presentatrice Sonja Booms meerdere interviews gehouden, zowel met bestuursleden van Flipje op wielen als deelnemers aan de toertochten. Op die manier probeert Omroep Gelderland een totaalbeeld neer te zetten van het werk, maar vooral de belevingsvorm weer te geven.

Om een stukje gevoel over te brengen is Sonja Booms ter plekke persoonlijk in een scootmobiel gaan rijden, zelfs met de cameraman als passagier. Op die manier zijn niet alleen fraaie beelden gemaakt, maar kan zij ook ervaringen delen en aan de kijker doorgeven.

De bestuursleden kregen volop de kans om de taak van Flipje op wielen te belichten. Daarbij kwam vooral tot uiting, dat de organisatie graag meer bezitters van scootmobielen bij de toertochten en verdere activiteiten wil betrekken. In die opzet ligt een hoge sociale gedachte opgesloten. De toertochten zijn door het groepsverband bij uitstek gelegenheden om leuke contacten op te doen.

Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan op de website www.flipjeopwielen.nl

Bij foto’s:

  • Een televisieploeg van Omroep Gelderland is hier bij Flipje op wielen druk in actie voor het maken van opnamen voor het programma Gelderland Helpt.
  • Presentatrice Sonja Booms in gesprek met secretaris-penningmeester Jan Wissink over het werk van Flipje op wielen.
  • De deelnemers komen ruimschoots aan bod om te vertellen over talrijke mooie ervaringen en belevenissen.
  • De cameraman brengt heel nauwkeurig in beeld hoe een scootmobiel functioneert. Daarvoor zijn soms kleine gymnastische toeren nodig.
  • Sonja Booms – zelfs met cameraman als passagier – ervaart hoe het rijden met een scootmobiel gaat. Het gebeurt allemaal om Flipje op wielen duidelijk in beeld te brengen.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG