TIEL – De eerste toertocht in het nieuwe zomerprogramma van Flipje op wielen kenmerkte zich door veel enthousiasme. De route leidde de deelnemers door de omgeving van Ommeren. Hier vond ook een korte tussenstop plaats in appelcafé Gruun.

Hoewel de opkomst bevredigend was hoopt de organisatie toch dat bij de volgende toertochten nog meer nieuwelingen aansluiten. De trajecten brengen de mooiste Betuwse landschappen in beeld, in veel gevallen ook met dieren. Rond Ommeren waren bijvoorbeeld lieftallige lammetjes te bewonderen en prachtige zwarte paarden, met het altijd interessante boerenleven in uitvoering als decor.

De data van de volgende toertochten zijn 20 juni, 18 juli, 22 augustus en 19 september. Er wordt altijd om 13 uur vertrokken vanaf een nader te bepalen plaats. De kosten zijn vijf euro per persoon. Er wordt nog gekeken naar een uitstapje buiten de regio. Alle bijzonderheden (ook meerdere foto’s) staan steeds op de website www.flipjeopwielen.nl

Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaande adressen:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002Gl – Tiel, telefoon 06-46339978 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ria Huibers, Rijswijklaan 65 - 4006GB – Tiel, telefoon 0344-630936 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij foto’s:
• De deelnemers aan de eerste toertocht van Flipje op wielen zijn hier op weg naar de brug van het Amsterdam-Rijnkanaal nabij de sluizen.
• Richting Ommeren rijden de deelnemers met de scootmobielen in een kronkelende vorm over het fietspad.
• Klaar voor het tweede deel van de toertocht bij appelcafé Gruun, waar een korte pauze gelegenheid biedt om verhalen uit te wisselen.
• De stoet trekt door het Betuwse landschap met de schapen en lammetjes als een liefelijk decor.

FOTO’S: CEES VAN CUIJLENBURG