Flipje op Wielen   scootmobielclub in Tiel
 
 

 Flipje op wielen geniet intens, vooral van kersen

TIEL – De uitgestelde toertocht van Flipje op wielen naar de omgeving Ophemert en Wadenoijen is een doorslaand succes geworden.

Niet alleen door de gunstige weersomstandigheden, maar ook door het zien van de vele zonovergoten landschappen. Een tussenstop bij de populaire kersenboomgaard nabij de rijksweg vormde een extra attractie.
Ondanks de vakantie kende de toertocht een ruime deelname. Gebleken is dat de activiteiten van Flipje op wielen voorzien in een echte behoefte. Berijders van een scootmobiel zijn er niet alleen een gezellig middagje uit, maar genieten intens van een rit met veel bezienswaardigheden. Bovendien ontstaan veel sociale contacten. De deelname is geheel vrijwillig en kent geen lidmaatschapsverplichtingen.
Het traject leidde de scootmobielrijders via de Waaldijk eerst in de richting Ophemert. De geplande koffiepauze kwam door omstandigheden te vervallen, maar werd in een later stadium gecombineerd met een bezoek aan de kersenboomgaard in Wadenoijen. Hier genoot iedereen op het terras van de bedrijvigheid om zich heen en ging menige doos kersen mee naar huis.
Woensdag 24 augustus is de volgende toertocht. Op 16 september vindt in de verkeerstuin van Vrijthof een scootmobielcursus plaats in samenwerking met Veiling Verkeer Nederland. Op woensdag 21 september gaat Flipje op wielen opnieuw toeren om het seizoen te besluiten. De kosten voor deelname aan de toertochten zijn vijf euro. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur. Bijzonderheden van alle activiteiten worden later bekend gemaakt.
Wie mee wil gaan kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com Rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren blijft mogelijk voor iemand die door een omstandigheden pas op het laatste moment kan beslissen, maar de organisatie geeft de voorkeur aan vooraf aanmelden.

Foto's Toertocht Ophemert