Flipje op wielen: record bij de eerste toertocht

TIEL – Een mooiere start van het seizoen was niet denkbaar voor Flipje op wielen. Uitstekende weersomstandigheden en een nieuw record met liefst 25 deelnemers voor de toertocht naar Erichem. Mede door de vrolijke stemming in de groep ontstond een optimaal sfeertje. Bij het passeren gaven meerdere kijkers uiting aan hun waardering voor het initiatief.

Het traject kende een lengte van 20 kilometer. Halverwege was er bij Prince Heerlijk in Erichem gelegenheid om op een terrasje even te genieten van een drankje alvorens huiswaarts te rijden. Flipje op wielen zet het programma voort met deelname aan de avondvierdaagse in Passewaaij op 13-14-15-16 juni. Geïnteresseerden dienen hierbij wel rekening te houden met een verplichte aanmelding vooraf (telefonisch, per email of via de website button activiteiten). Er wordt gereden met een aangepaste snelheid.
De reeks toertochten gaat verder op woensdag 21 juni in de richting Geldermalsen. Geheel nieuw is de verrassingstocht op woensdag 19 juli met een attractief programma. Daarna komen er op de woensdagen 16 augustus, 13 september en 4 oktober toertochten naar Alphen, Buren en Ophemert.

Foto's Toertocht Erichem


Babbeltruc met foto's toertochten Flipje op Wielen

TIEL –  Op 17 februari was er een man actief, die door middel van een babbeltruc pannenset verkocht aan niets vermoedende vrouw.

Op 17 februari 2023 belde in de ochtend een meneer aan bij een mevrouw in Tiel met de vraag of zij er bezwaar tegen had dat hij volgende week zaterdag bij haar voor het huis kwam zitten met tuinstoelen om de toertocht van Flipje op Wielen te zien. De man was aan komen rijden in een grijs bestelbusje en toonde foto's van eerdere toertochten van Flipje op Wielen en na een gezellig gesprek opperde de man dat hij doodop was van een beurs waar hij had gestaan om pannensets te verkopen. Na een lang gesprek heeft de niets vermoedende mevrouw een pannenset gekocht bij de betreffende heer. Na vertrek heeft de mevrouw onze website bezocht en kwam tot de ontdekking dat wij op dit moment geen toertochten organiseren. Zij heeft telefonisch contact met ons gezocht om dit bevestigd te krijgen. Waarschijnlijk is er sprake van oplichting. Zowel mevrouw als wij hebben aangifte gedaan bij de politie.

Flipje op Wielen is op geen enkele wijze betrokken bij deze deur aan deur verkoop en waarschuwt u voor deze man, die onze stichting misbruikt om vertrouwen te wekken bij degene die hij bezoekt. Wij organiseren pas onze eerste toertocht in mei 2023.

Ouder nieuws 

Druk hier om verslagen met een link naar de foto's van de toertochten vanaf 2022 te zien.