Flipje op Wielen   scootmobielclub in Tiel
 
 


Artikelen in het nieuws

Toertocht  Maurik

Flipje op wielen blij met grote deelname Rijntocht

TIEL – Voor de toertocht van Flipje op wielen naar de omgeving van Maurik bestond grote animo. Even leek het vestigen van een nieuw deelnemersrecord dichtbij, maar enkele afzeggingen van het laatste moment hielden dat tegen. Nu bestond de stoet uit ruim twintig deelnemers.
Bij  elkaar oogde het gezelschap als een lang bewegend lint, dat met verve door het Betuwse landschap trok. Overal trokken de keurig in het gelid rijdende scootmobielen de aandacht. Meermalen klonk er applaus vanaf de kant voor het initiatief van Flipje op wielen.
De tocht startte vanaf hotel Van de Valk, waar omroep Gelderland present was voor het maken van interviews met een aantal deelnemers. In een later stadium worden ook nog opnamen voor televisie gemaakt. In het eerste deel leidde het traject ook over de Rijndijk met een tussenstop bij restaurant De Waterspiegel op het Eiland van Maurik. De rijders konden hierbij genieten van prachtige uitzichten op de rivier en de verschillende campings.
Flipje op wielen heeft er nu vijf toertochten opzitten, alsmede een succesvolle deelname aan de avondvierdaagse in Passewaaij. De tocht naar Maurik vormde het slot van dit nog lopende seizoen. Er wordt nog nagedacht over een eventuele toegift en een activiteit in de gezelligheidssfeer voor later in het jaar. In hoeverre daaraan gestalte kan worden gegeven is nog niet bekend.

Wie meer wil weten kan contact opnemen met Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s).


Foto's Toertocht MaurikScootmobiel cursus Flipje op wielen slaat aan

TIEL – De opfriscursus voor berijders van scootmobielen, die Flipje op wielen organiseerde in samenwerking met SZR en Veilig Verkeer, is bijzonder succesvol verlopen. Bovendien was de animo aanzienlijk groter dan voorgaande jaren.

De deelnemers legden ook met succes een rijvaardigheidstoets af in de mobiliteitstuin van Vrijthof en kregen na afloop een fraai certificaat uitgereikt. Zij deden niet alleen extra ervaring op, maar kregen vooraf ook een belangrijk stuk voorlichting. Daarbij werden meerdere verkeerssituaties besproken. Ook de betekenis van verkeersborden kwam uitvoerig aan de orde alsmede de toepassing van voorrangsmaatregelen. De cursus werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en de Regio Rivierenland. https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Button/images/thumbnail.svg
Op woensdag 21 september sluit Flipje op wielen het seizoen af met een toertocht naar Maurik en omgeving. Er wordt om 13.30 uur vertrokken bij hotel Van der Valk. Iedereen met scootmobiel is welkom om mee te gaan. De tocht heeft een lengte van 22 kilometer. Het eerste deel eindigt bij de Waterspiegel in Maurik voor een pauze op het terras. Daarna gaat het via een mooie route terug naar Tiel met als eindpunt ook hotel Van der Valk. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer.
De kosten voor deelname zijn vijf euro, consumpties voor eigen rekening. Er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.
Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website (button activiteiten). Wie door een omstandigheden pas in het laatste stadium kan beslissen mag zich ook rechtstreeks bij het vertrekpunt registreren, maar vooraf aanmelden geniet de voorkeur.


Scootmobiel cursusScootmobiel cursus Flipje op wielen op vrijdag 16 september


TIEL – Flipje op wielen organiseert in samenwerking met SZR en Veilig Verkeer een cursus voor berijders van scootmobielen. Deze rijvaardigheidstoets vindt plaats op vrijdag 16 september in de mobiliteitstuin van Vrijthof aan de Burgemeester Meslaan, aanvang 13 uur (einde 16.30 uur).


De deelnemers doen niet alleen extra ervaring op, maar krijgen ook een belangrijk stuk voorlichting. Mede door de steeds toenemende verkeersdrukte is het uit oogpunt van veiligheid nuttig om theoretische en praktische kennis te vergroten. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tiel en de Regio Rivierenland. 

De deelname is geheel gratis. Inschrijven (wel voor 9 september) kan bij: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com of via de website www.flipjeopwielen.nl
Alle bijzonderheden (ook foto’s) van Flipje op wielen staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s).


Cursisten luisteren met grote aandacht naar de uitleg van Veilig Verkeer tijdens de cursus om het rijden met een scootmobiel beter te beheersen.


Cursisten luisteren met grote aandacht naar de uitleg van Veilig Verkeer Nederland tijdens de cursus om het rijden met een scootmobiel beter te beheersen.
 FOTO: CEES VAN CUIJLENBURG  


Flipje op wielen schuift toertocht door naar 27 juli

TIEL – In verband met de extreme warmte is de toertocht van Flipje op wielen verplaatst van woensdag 20 naar woensdag 27 juli. Vertrektijd en startplaats blijven ongewijzigd.
Het traject leidt de scootmobielrijders in de richting Ophemert en Wadenoijen met twee pauzes en de mogelijkheid om kersen te eten of kopen. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van de Vier Gravinnen. De kosten voor deelname zijn vijf euro, dranken en kersen voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.
Wie mee wil gaan kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). 

Flipje op wielen blijft er vrolijk op los toeren

 TIEL – Flipje op wielen trekt veel bekijks. De stoet van actieve scootmobielrijders oogst bovendien overal applaus voor het initiatief om fraaie toertochten uit te zetten. Recent naar de omgeving Ochten en op woensdag 20 juli richting Ophemert met de mogelijkheid om kersen te eten.

Het traject naar Ochten liep via Echteld en IJzendoorn. De deelnemers genoten daarbij van een stralend zonnetje. De terugweg over de Waaldijk leverde talrijke mooie vergezichten op. Het programma krijgt woensdag 20 juli een vervolg met een toertocht in de richting Ophemert. Het vertrek is om 13.00 uur op de binnenplaats van de Vier Gravinnen.
De rit naar Ophemert kent een lengte van 20 kilometer met twee tussenstops. Eerst voor een koffiepauze en later in Wadenoijen voor een mogelijkheid om kersen te kopen. Daarna is de terugtocht naar Tiel. De kosten voor deelname zijn vijf euro, dranken en kersen voor eigen rekening. Iedereen met een scootmobiel kan deelnemen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.
Verder in het seizoen staat een toertocht gepland op de woensdagen 24 augustus, een cursus scootmobiel rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en tot slot een toertocht op woensdag 21 september. De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg.
Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
 
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Opgeven voor de toertochten is eveneens mogelijk via deze website. 

Foto's Toertocht OchtenAvondvierdaagse 14 tot en met 17 juni 2022

Flipje op wielen enthousiast over zonnige avondvierdaagse
TIEL – Tussen de reguliere toertochten door heeft Flipje op wielen met succes deelgenomen aan de avondvierdaagse in Passewaaij. Een feestelijk evenement, alle dagen overgoten met stralende zonneschijn. In de scootmobielen genoten de deelnemers volop van de tochten over tien kilometer.
De start was steeds bij IKC Prins Maurits aan het Hooibeestje 2 in Tiel. Gedurende de ritten waren er talloze complimenten van belangstellenden langs de route, alsmede complimenten van de mensen op de controleposten. Flipje op wielen paste de snelheid aan om in het zicht van de wandelaars te blijven. Deze ’’integratie’’ verliep voorbeeldig.
De laatste dag kreeg een feestelijke afsluiting met een muzikale intocht via het winkelcentrum in Passewaaij naar de feesttent en de uitreiking van de medailles. Opnieuw was er veel bekijks en klonken woorden van waardering.
Op woensdag 22 juni wordt het programma van de toertochten hervat in de richting Ochten met als vertrekpunt hotel Van der Valk aan de Laan van Westroijen 10 in Tiel om 13.00 uur. De lengte bedraagt circa 22 kilometer, kosten van deelname zijn vijf euro. Iedereen met een scootmobiel kan meedoen, er zijn geen lidmaatschapsverplichtingen. Er wordt gereden met een gemiddelde snelheid van tien kilometer per uur.
Verder in het seizoen staan toertochten gepland op de woensdagen 20 juli en 24 augustus, een cursus scootmobiel rijden in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland op vrijdag 16 september en tot slot van het seizoen een toertocht op woensdag 21 september.
De organisatie verzoekt dringend om tijdig aanwezig te zijn. Er wordt gevraagd om de accu van de scootmobiel volledig op te laden en te zorgen voor het technisch in orde zijn van het voertuig. Ook om een pasje van de Regiotaxi of andere hulporganisatie mee te nemen in geval van pech onderweg. Wie mee wil rijden kan dat laten weten via: Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de vernieuwde website www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s). Ook is aanmelden voor de toertochten mogelijk via deze website.

Foto's avondvierdaagse 

Flipje op wielen geniet volop van het  Betuwse landschap

 TIEL - De eerste toertocht van Flipje op wielen in het nieuwe jaar droeg een meerzijdig karakter. Enerzijds genoot het bonte
gezelschap in scootmobielen intens van het Betuwse landschap, anderzijds was er verdriet vanwege het overlijden van bestuurslid Ria Huibers.

Bij start in de verkeerstuin van Vrijthof stonden zestien deelnemers klaar voor een rit van 22 kilometer. Trajectleider Hans Mulders schetste vooraf de betekenis van Ria Huibers voor Flipje op wielen, waarna het gezelschap een minuut stilte in acht nam alvorens te vertrekken.
De rit leidde in eerste instantie naar Kerk-Avezaath en vervolgens langs de Zoelense molen binnendoor naar Buren. Overal waren er spontane uitingen van nieuwsgierige kijkers en klonken er waarderende woorden.
De binnenkomst in het historische Buren vormde een soort happening met een tussenstop bij restaurant De Hofhouding. Speciale aandacht was er voor enkele parmantige hondjes, die vrolijk met hun baasje meereden.
De terugtocht verschafte de deelnemers een weidse blik over de talrijke landerijen. De rit eindigde met een route langs het Zoelense bos met kasteel en kerk als blikvangers. Mede door de gunstige
weersomstandigheden ontpopte de toertocht zich tot een echte
belevenis.
Flipje op wielen organiseert op woensdag 22 juni opnieuw een
interessante tocht voor mensen met een scootmobiel. De route wordt binnenkort bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen echter al eerder gezellig gaan toeren, namelijk van 14 tot en met 17 juni tijdens de avondvierdaagse in Passewaaij. Ook hiervan volgen nadere gegevens.
Wie mee wil rijden kan dat laten weten via onderstaand adres:
Hans Mulders, De Schouw 2 - 4002GL – Tiel, telefoon 06-52837486 of e-mail: muldershm@gmail.com
Alle bijzonderheden (ook foto’s) staan op de nieuwe website
www.flipjeopwielen.nl (button nieuws en foto’s), met de duidelijke
aanwijzing om de naam bij het oproepen hiervan volledig in de tikken. Dit laatste om verwarring te voorkomen. Op de website staat ook een aanmeldingsformulier.

Foto's Toertocht Buren