Nieuws

Flipje op wielen rijdt vrolijk door Buren en omgeving

TIEL – De toertochten van Flipje op wielen trekken al het gehele seizoen grote deelname. Bij de laatste editie was het niet anders. Voor de rit naar Buren en omgeving stapten liefst 25 deelnemers in de scootmobiel. Het betekende een evenaring van het bestaande record.

De route van laatste tocht liep over de brug van rijksweg naar Zoelen. Vervolgens door het uitgestrekte landschap naar Buren. Midden in het bezienswaardige stadje was een stop gepland om even bij te praten. Voor het tweede deel gingen de rijders door de bekende historische poort en langs de karakteristieke panden in het centrum. De terugweg naar Tiel leidde over interessante binnenwegen. De overwegend vrolijke dieren leverden daarbij een waar kijkspel op. Bewoners kwamen overal naar buiten om even te kijken, foto’s te maken en zelfs complete filmpjes. Ook automobilisten bleven sponstaan stilstaan voor spontane begroetingen.
Flipje op wielen besluit op woensdag 11 oktober het seizoen met een toertocht in de richting Ommeren. De start is om 13.30 uur vanuit de verkeerstuin van Vrijthof. Aanvankelijk hebben voor deze herfstrit andere data en routes op de kalender gestaan, maar werkzaamheden aan wegen en dijkdelen maakten een omzetting noodzakelijk.
 Foto's Buren
Ouder nieuws 

Blijdschap en verrassingen bij toertocht Flipje op wielen
TIEL – De verrassingstocht van Flipje op wielen naar Appeltern is een feestelijk evenement geworden. Opvallend was de uiting van blijdschap bij de deelnemers, die met bus en vrachtauto naar het Maas en Waalse dorp werden gebracht om van daaruit zelf terug te rijden. Aan de toertocht nam het maximale aantal van 25 berijders van een scootmobiel deel. In het programma waren attractieve tussenstops opgenomen.
De start vond plaats op de parkeerplaats van de sporthal Westroijen in Tiel met het inladen van de scootmobielen en de deelnemers. Noodzakelijk om restaurant Moeke Mooren te bereiken en voldoende accuvermogen te behouden voor de terugreis. Mede door de omvangrijke en zorgvuldige voorbereiding verliep dat proces vlekkeloos.
Bij het moderne hotel-restaurant in Appeltern genoten de deelnemers van een uitgebreide lunch, waarbij het werkelijk aan niets ontbrak. Het was gelijktijdig een prettig samenzijn met een hoog sociaal gehalte. Toen de terugtocht startte met eigen scootmobiel waren er uitsluitend blijde gezichten. Bovendien waren de weersomstandigheden ideaal. De lange stoet slingerde zich door het prachtige Maas en Waalse landschap en kreeg onderweg het ene compliment na het andere.
Het traject liep via Altforst naar Boven-Leeuwen en vervolgens naar Beneden-Leeuwen. In deze laatste plaats wachtte bij lunchcafé Ohlala een nieuwe verrassing op het terras met koffie en gebak. Het laatste deel van de rit ging over de Prins Willem Alexanderbrug naar Echteld met een klein omweggetje door de Pijpstraat (beter bekend als De Pijp) om de bloemenpracht van deze bekende wijk te bewonderen. Met het passeren van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Prins Bernhardsluis kreeg de dag zelfs een vrolijk einde door de opgewekte sfeer in de groep.   Foto's Appeltern

Druk hier om verslagen met een link naar de foto's van de toertochten vanaf 2022 te zien.